ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Olive

Καλλιέργεια: Ελιά

Το στάδιο ανάπτυξης της ελιάς όπου έχουν πέσει τα περισσότερα άνθη (σε ποσοστό>95%) και φαίνονται οι πολύ μικροί καρποί ονομάζεται «σκάγι» λόγω της ομοιότητας των καρπών με σκάγια. Σε αυτό το στάδιο υπάρχουν αυξημένες θρεπτικές ανάγκες ώστε να μπορέσουν οι καρποί να διογκωθούν. Οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα ψεκασμός με κάποιο σκεύασμα που περιέχει αμινοξέα σε αυτό το στάδιο θα βοηθήσει τους μικρούς καρπούς να μεγαλώσουν και να αυξήσουν το βάρος τους. Με τον τρόπο αυτό θα επιτύχουν αύξηση της παραγωγής, αύξηση του αριθμού πιο εμπορεύσιμων καρπών στη βρώσιμη ελιά και μείωση της καρπόπτωσης.

Προτείνουμε: Για τη μεγέθυνση των καρπών της ελιάς συστήνουμε τη χρήση του υγρού οργανικού λιπάσματος FISH-FERT. Το FISH-FERT είναι πολύ πλούσιο σε αμινοξέα και επιπλέον περιέχει μάκρο- και μίκρο- θρεπτικά στοιχεία που βελτιώνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελιάς όπως είναι η περιεκτικότητα ελαιολάδου. Η εφαρμογή του προϊόντος γίνεται με διαφυλλικό ψεκασμό σε δοσολογία 500 ml ανά 100 λίτρα νερό.